Diller: Türkçe

haber

İhtisas Kapsamında Başlatılan AR-GE Çalışmaları İlk Sonuçlarını Verdi

  • 29 Eylül 2022

Üniversitemiz geçtiğimiz yıl “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisas üniversitesi ilan edilmesinin ardından ilimizde tarım ile uğraşan aile işletmelerinin arazilerinde AR-GE çalışmalarını başlatmıştı.

Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması kapsamında yapılan çalışmalarda çiftçi Haydar Alagöz’ün arazisinde, geçtiğimiz nisan ayı içerisinde Selvi Sirken bitkisinin ekimleri yapıldı.

Akademisyenlerimizin yapmış olduğu 6 aylık çalışma sonucunda Selvi Sirken bitkisinin hasat dönemi başladı.

Hasat işlemlerini incelemek amacıyla araziye bir ziyaret gerçekleştiren Rektör Alma, üniversite-çiftçi iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Rektör Alma, “Üniversitemiz yapmış olduğu AR-GE çalışmaları ile terk edilmiş tarım arazilerinin üretime kazandırılabileceğini bölge çiftçilerine göstermeyi amaçlıyor. Bu tür arazilerin ekonomiye kazandırılması ve bölge çiftçisinin bu hasadı görmesi, ilerleyen süreçlerde çalışmaların artarak devam etmesine olanak sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Ekim süreci ve arazi kullanımı ile bilgiler paylaşan Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Süleyman Temel ise Selvi Sirken bitkisinin aşırı kurak ve tuzlu-alkali arazilerde hiçbir gübre uygulaması yapılmadan rahatlıkla yetişebildiğini, birim alandan yüksek miktar ve orta kalitede kaba yem materyali üretebildiğini ve böylelikle eksik kaba yem ihtiyacının karşılanabileceğini ifade etti.

Benzer Makaleler