Üniversitemizde Yetiştirilen Domatesler Hasat Edilmeye Başlandı

• 03 Temmuz 2023

Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) çiftliğinde bulunan seralarda üretilen kokteyl domatesin ilk hasat işlemi Rektörümüz Mehmet Hakkı Alma tarafından başlatıldı.

Üniversitemizin YÖK tarafından "Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler" alanında ihtisas üniversitesi ilan edilmesinin ardından tarımsal kalkınma odaklı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.

Üniversite bünyesinde üretilen tarımsal ürünler, Iğdır’da faaliyet gösteren marketlerde satıldığı gibi katma değerli yüksek ürünlere de dönüştürülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin "tarım başkenti" olarak nitelendirilen Iğdır'ın öne çıkan ürünlerinden olan domatesin de katma değeri yüksek ürüne dönüşmesi adına çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM) çiftliğinde bulunan seralarda üretilen kokteyl domatesin ilk hasat işlemi başladı.

Hasat çalışmalarına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da katıldı.

Üretilen domateslerin son derece kaliteli ve sağlıklı olduğunu dile getiren Rektör Alma, bu konudaki çalışmalarımızın hız kesmeden süreceğini vurguladı.