Diller: Türkçe

haber

Rektör Alma, İhtisaslaşma Kapsamında Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

  • 20 Haziran 2022

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (ALUM) ziyaret ederek ihtisaslaşma kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Üniversitemiz, bölgede yetişen bitkilerin ekonomiye kazandırılması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda ALUM’a bir ziyaret gerçekleştiren Rektör Alma, yapılan çalışmalara ve cihazların kullanımlarına ilişkin Öğr. Gör. Musa Karadağ’dan bilgi aldı. Ziyarette ayrıca geçtiğimiz nisan ayında üretim izni alınan ve seri üretime başlanan Lavanta Yağı’nın son durumu hakkında da değerlendirmeler yapıldı.

İncelemelerin ardından bir açıklamada bulunan Rektör Alma, ihtisaslaşma kapsamında Üniversitemizde yürütülen çalışmaların bölgesel kalkınmaya çok önemli katkılar sunacağını vurguladı.

Iğdır Üniversitesinin daima bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sunma misyonuyla hareket ettiğini anımsatan Alma, “Doğu’nun Çukurova’sı olarak bilinen Iğdır’ımızda yetişen ürünlerin pazara kazandırılması ve bölge halkının daha fazla kalkınması adına tüm bilgi ve tecrübelerimizi paydaşlarımızla paylaşmaya sonuna kadar devam edeceğiz.” diye konuştu.

Benzer Makaleler