Diller: Türkçe

haber

Rektör Alma, Aralık’taki Çalışmaları Yerinde İnceledi

  • 14 Haziran 2023

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizin Aralık’ta yürüttüğü erozyonla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, bölgedeki arazilerin ıslahı yönündeki çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda Türkiye’nin en büyük ikinci rüzgâr erozyon bölgesinin bulunduğu Aralık’ta da erozyonla mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (TUAM) koordinasyonunda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Gülşen'in de yer aldığı ziyaret sırasında TUAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Gürbüz, erozyonun önlenmesi sürecinde bugüne kadar elde edilen sonuçlar hakkında Rektör Alma’ya bilgi verdi.

Örnek Çiftçi Fehmi Turan’a Ziyaret

Rektör Alma Aralık temasları kapsamında örnek çiftçi Fehmi Turan ile de bir araya geldi.

Görüşmede, Üniversitemizin bölge üreticilerine verdiği destekler ve yapılabilecek ortak çalışmalar üzerine istişare edildi.

Turan’ı çalışmalarından dolayı tebrik eden Rektör Alma, Üniversitemizin bölgenin tarımsal kalkınması konusunda öncü rol üstlendiğini anımsatarak, “Daima üreticilerimizin ve sanayicilerimizin yanındayız. Bölgenin tarımsal potansiyelini artırmak adına Üniversite olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü bilimsel desteği sunacağız.” dedi.

Benzer Makaleler