Diller: Türkçe

haber

Kampüsümüzde Yetişen Bitkiler Ekonomiye Kazandırılıyor

  • 06 Haziran 2022

Iğdır Üniversitesinin Ağrı Dağı eteğindeki bin 100 rakımlı yerleşkesinde yetişen bitkiler, toplanıp katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisas üniversitesi ilan edilen Iğdır Üniversitesi, bölgede yetişen bitkilerin ekonomiye kazandırılması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda Üniversite’nin Ağrı Dağı eteklerindeki Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde yetişen ada çayı, gül, kekik ve yabani sarımsak gibi bitkiler, toplanarak katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülüyor.

Üniversite’nin Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde (ALUM) işlenenen tıbbi aromatik bitkiler ve diğer bitki türlerinden, uçucu yağlar ve sağlık açısından önemli ürünler elde ediliyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Musa Karadağ, Iğdır’ın bitki çeşitliliği bakımından zengin bir coğrafyada bulunduğuna dikkat çekerek “Ağrı Dağı eteğindeki bin 100 rakımlı Üniversitemizin yerleşkesi de birbirinden önemli bitki türlerine ev sahipliği yapıyor. Biz de bu bitkileri toplayıp, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüyoruz. Böylece hem ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunuyoruz hem de bölgemizdeki üreticilere örnek oluyoruz.” dedi.

Benzer Makaleler