Rektör Alma’dan ARCHEM Sağlık Ticaret Anonim Şirketine Ziyaret

• 22 Aralık 2021

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ARCHEM Sağlık Ticaret Anonim Şirketini ziyaret ederek şirket yetkilileri ile ihtisaslaşma alanından bir görüşme gerçekleştirdi.

Rektör Alma, Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi olarak programa dâhil edilmesinin ardından iş birliği sağlamak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor. Rektör Alma’nın İstanbul’da faaliyet gösteren ARCHEM Sağlık Ticaret Anonim Şirketi ziyaretinde TÜBİTAK 2244 Doktora Sanayi Projesi hazırlama konusu görüşüldü. Üniversitelerin ihtisas alanında uzmanlaşmış doktora seviyesindeki personellerin yetiştirilmesi ve istihdamı için geliştirilen bir program olan TÜBİTAK 2244 Doktora Sanayi Projesi ile ilgili yapılacak ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret sonunda konuşan Rektör Alma, ihtisaslaşma alanımızda uzman personelin önemli olduğunu ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü vurgularken misafirperverliklerinden dolayı şirket yetkililerine teşekkürlerini iletti.