Diller: Türkçe

haber

Rektör Alma, ARCHEM Sağlık Ticaret Anonim Şirketine Ziyaret Gerçekleştirdi

  • 23 Haziran 2022

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, ARCHEM Sağlık Ticaret Anonim Şirketini ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Uca ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi olarak programa dâhil edilmesinin ardından iş birliği sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Uca bir araya gelen Rektör Alma, Üniversitemiz ile ARCHEM Sanayi Firması arasındaki geliştirebilecek projeler hakkında istişarelerde bulundu.

Yapılan görüşmenin ardından firmanın sahip olduğu laboratuvarını gezen Rektör Alma, antikor ve enzim üretimi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

“İhtisaslaşma Alanındaki Çalışmaları Çok Önemsiyoruz”

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Rektör Alma, İhtisaslaşma alanındaki çalışmaları çok önemsediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İhtisaslaşma alanında yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Bu alanda yapılacak projeler,  Iğdır ve Iğdır Üniversitesini bir üst seviyeye taşımasının yanında sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sunacak. Birkaç aylık geçmişimize ve çalışmalarımıza baktığımızda bunu anlamak güç değil. Her geçen gün daha ileriye nasıl gidebiliriz diye düşünüyoruz ve bu kapsamda görüşmeler yapıyoruz. Bundan sonra da bu tür ikili görüşmeleri sürdüreceğiz.”

Rektör Alma konuşmalarını misafirperverliklerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Uca ve şirket yetkililerine teşekkür ederek tamamladı.

Benzer Makaleler