Diller: Türkçe

haber

Üniversitemizde “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler”in Konuşulduğu Çalıştay Sona Erdi

  • 09 Aralık 2021

Üniversitemiz ve ERSAĞ Şirketler Grubu arasında ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında yapılacak çalışmaların değerlendirmesi amacıyla toplanan çalıştay sona erdi.

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko-Sosyal Binası 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, ERSAĞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sarı, akademik personellerimiz ve Iğdır’ın büyük üreticileri katıldı.

Üniversitemizde düzenlenen çalıştayın son gününde ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ortak çalışma ve fikir alışverişi sağlamak amacıyla Rektör Alma, ERSAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Sarı, akademisyenlerimiz ve çiftçilerimiz bir araya geldi. Yapılan toplantıda üretilmesi planlanan “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler”in Iğdır doğasına uygunluğu, çiftçilerimizin çektiği zorluklar, Üniversitemiz ve ERSAĞ Şirketler Grubunun projelere sağlayacağı katkılar konuşuldu. Toplantı sonunda konuşan Rektör Alma, Iğdır’da organik ürün yetiştirmek istediklerini ve birkaç yıl sonra Üniversitemizin bu alanda uzmanlaşmış üniversite olarak anılmasını umduğunu ifade etti.

Benzer Makaleler