Diller: Türkçe

haber

Üniversitemiz İhtisas Çalışmalarını Bosna Hersek’te Sürdürüyor

  • 09 Haziran 2023

“Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında yaptığı çalışmalar ile bölgesel ve ulusal anlamda önemli başarılara imza atan Üniversitemiz ile Bosna Hersekli ilaç üreticisi Zada Pharmaceuticals arasında uluslararası ilaç üretimi ve satışı konusunda önemli kararlar alındı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Bosna Hersek’e giden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, uluslararası ilaç üretimi ve satışı konusunda önemli adımlar attı.

Bu kapsamda Bosna Hersekli ilaç üreticisi Zada Pharmaceuticals ve Tuzla Üniversitesi yetkilileri ile bir toplantı yapan Rektör Alma, geleneksel ilaç üretimi hakkında istişarelerde bulundu.

Toplantı sonucunda Üniversitemiz bünyesinde üretilen ürünlerin uluslararası pazarda yer alması ve AR-GE çalışmalarına destek verilmesi gibi konularda önemli kararlar alındı.

Rektör Alma’ya ziyaretinde Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş eşlik etti.

"Türkiye’nin Milli İlaçlarını Tüm Dünyaya Dağıtmak İstiyoruz"

Toplantının ardından açıklama yapan Rektör Alma, “Üniversitemiz “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşmasının ardından kendi bünyesinde birçok ürün piyasaya çıkardı. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sıklaştırarak uluslararası alandan kendimize yer bulmak istiyoruz. Bu amaç ile Zada Pharmaceuticals ve Tuzla Üniversitesi ile bir toplantı yaptık. Toplantıda, geleneksel ilaç üretimi ve uluslararası satışı, AR-GE çalışmalarında destek gibi konularda değerlendirmelerde bulunduk. Bunun sonucunda patentleşmeden, kurumsallaşmaya, finansmandan ürüne dönüşmeye kadar olan tüm aşamalarda destek konularında önemli kararlar aldık. Ülkemize ve şehrimize en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz. Türkiye’nin milli ilaçlarını tüm dünyaya dağıtmak istiyoruz." diye konuştu.

Benzer Makaleler