Diller: Türkçe

haber

Üniversitemiz ile Mersin Üniversitesi Arasında İhtisas Kapsamında İş Birliği Görüşmeleri Başladı!

  • 13 Eylül 2022

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Mersin Üniversitesini ziyaret ederek mevkidaşı Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Kozmetik Temizlik ve Kimyevi Ürünler Üretim Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Göktürk Avşar ile üniversiteler arası iş birliği kapsamında görüşmeler gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz; o tarihten itibaren lavanta yağı, çörekotu yağı, lavanta hidrosolü ve gül suyu gibi katma değeri yüksek ürünleri piyasaya sürerek bölge ekonomisine önemli katkılar sağladı.

Bu yönde yapılan çalışmaların artırılmasını ve geliştirilmesi için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği protokolleri imzalayan Üniversitemiz, iş birliği ağının genişletilmesi amacıyla Mersin Üniversitesiyle de görüşmelere başladı.

Rektörler seviyesinde yapılan ilk görüşmede; iki üniversitenin ülke ekonomisine katkı sağlayacak ürünlerin geliştirilmesi, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde ortak hareket edilmesi gibi konular masaya yatırıldı.

Rektör Alma, Kozmetik Alanında Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Günün ikinci ziyaretini Kozmetik Temizlik ve Kimyevi Ürünler Üretim Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne gerçekleştiren Rektör Alma, Mersin Üniversitesinin bu alanda yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

Gezi süresince Rektör Alma’ya eşlik eden Merkez Müdürü Doç. Dr. Göktürk Ayşar, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. İkili arasındaki geçen görüşmede ayrıca Süperkritik Ekstraksiyon konusunda iş birliği hususunda kararlar alındı.

Bu kararlar doğrultusunda Üniversitemiz ile Mersin Üniversitesi arasında Süperkritik Ekstraksiyon ile ilgili ortak çalışmalar yürütülecek ve bilgi-birikim paylaşımında bulunacak.  

Görüşmelerin sonunda bir açıklamada bulunan ve Iğdır Üniversitesinin ihtisas alanında yaptığı çalışmalara değinen Rektör Alma, “Yakın bir zaman sonra ihtisas alanımızda bir yılı geride bırakıyoruz. Bu zamana kadar yapılan çalışmalarımızda gerek Iğdır’a gerekse bölgesel kalkınmaya önemli faydalar sağladık. Özellikle kendi Üniversitemiz bünyesinde yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerden birçok ürün elde ettik ve satışlarına başladık. Bugün de bu çalışmaların genişletilmesi düşüncesiyle Mersin Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdik. Mersin Üniversitesi ile Süperkritik Ekstraksiyon Prosesi konusunda iş birliği sağlayarak önemli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür ortaklıkların artmasını ve özelikle üniversitelerin arasındaki iletişimin güçlenmesini diliyorum. Son olarak bizi burada en iyi şekilde ağırlayan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Kozmetik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Göktürk Avşar’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretler hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve başarı dilekleriyle son buldu.

Benzer Makaleler